West-Vlaanderen

Ligging
Ieper is gelegen in de Westhoek, in het zuidwesten van de provincie West-Vlaanderen. De twee projectzones bevinden zich in de verkaveling De Vloei, eerste duurzame wijk van Vlaanderen.

Deze verkaveling ligt ten oosten van Ieper en sluit aan bij het woongebied tussen de de Zonnebeekseweg en de Meenseweg, de Ligy-wijk en de Hovelandwijk. De volledige verkaveling heeft een oppervlakte van 10 hectare en er zullen circa 257 woningen gerealiseerd worden. Het betreft een mix van gesubsidieerde (= sociale) (51%) en niet gesubsidieerde (49%) woningen en kavels die gefaseerd ontwikkeld worden. 

Grondeigenaar
de Stad Ieper 

Aannemer
Bouwbedrijf Bostoen uit Drongen

Architect
Atelier M Architects + Planners uit Brussel
Denc! Studio uit Gent

Projectomschrijving
Het ontwerp van de urban villa met 10 duurzame appartementen is een opstart voor een wijk die is opgebouwd rond uitgebreide stedenbouwkundige en duurzame voorschriften.  Het gebouw is rationeel opgebouwd, drie dragende assen bepalen de structuur die doorloopt tot de ondergrondse parking. Er is een vertikale circulatie met trap en lift. De gelijkvloerse appartementen hebben een aparte tuin met elk toegang tot een kleine private fruitboomgaard.  De leefruimten zijn zuid georiënteerd en beschikken over een eenvoudig opgebouwd terras.  Het terras doet tegelijk dienst als zonnewering.  Het is mogelijk de appartementen om te vormen tot meegroeiwoningen.

De 8 geschakelde woningen van 8x9 m bepalen het passieve hoofdvolume.  Aan de voor- en achtergevel zijn uitbreidingen mogelijk (tuin- en/of fietsenberging).  Het project biedt diverse typologieën aan (1 tot 5 slaapkamers).  De woningen hebben een logische indeling, een goede oriëntatie en contact met de buitenomgeving.  Er kan naar wens van de klant gespeeld worden met verdere invulling en personalisering van de woningen.

 

 

Pater Damiaanstraat 5 - 3130 Betekom - tel. +32 16 441940 - info@vlaanderenbouwt.be  - www.vlaanderenbouwt.be-