Nieuws

Website foto


Twee grondeigenaren, Kerkfabriek Sint-Germanus en OCMW Tienen, werken samen met Vlabo om een woningbouwproject van kwalitatieve en betaalbare koopwoningen te realiseren. Zij ambiëren een vernieuwend en duurzaam woningbouwproject.

De projectzone is gesitueerd in de noordelijke rand van Stad Tienen in de provincie Vlaams-Brabant. De Vissenakenstraat is een woonstraat met vooral lintbebouwing gelegen tussen de uitvalswegen/steenwegen naar Aarschot (N223) en Diest (N29).

De projectzone heeft een straatlengte van 132,34m en ligt deels in woongebied en deels in woonuitbreidingsgebied. De projectzone bevindt zich ettelijke meter hoger dan het straatniveau, is vooraan afgezoomd met een bomenrij en biedt een weids uitzicht over akkers en weiden.

Bouwprogramma: bescheiden, geschakelde en grondgebonden woningen; andere functies dan wonen kunnen gedeeld aangeboden worden

De projectzone heeft een totale oppervlakte van 8.455m2. De totale grondprijs voor de projectzone bedraagt 840.000 euro.

Einddatum inzendingen: dinsdag 19 mei 2020 U kan het wedstrijddossier downloaden van deze site.

Mocht u nog geen login hebben aangevraagd, geef een seintje op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
OFFICIELE OPENING 21 februari 2019 van een hedendaags en duurzaam (BEN-gebouw) woonproject  op de hoek van de Vekestraat en Witloofstraat in Zemst-Elewijt

Technisch is het een vooruitstrevend project. Er werd resoluut gekozen voor een BEN-gebouw. Deze woningen zijn bijzonder goed geïsoleerd, verbruiken weinig energie én halen hun energie uit hernieuwbare bronnen. Bijkomend is er een collectief verwarmingssysteem met centrale stookplaats voor alle woningen.

VeNy 05 24
foto’s: Van Eetveldt + Nijhuis Fotografie

Lees meer: Huurwoningen Zemst Officiële opening 21 februari 2019

Pater Damiaanstraat 5 - 3130 Betekom - tel. +32 16 441940 - info@vlaanderenbouwt.be  - www.vlaanderenbouwt.be-