Oost-Vlaanderen

 

Ligging
Wieze is een dorp in de provincie Oost-Vlaanderen en een deelgemeente van Lebbeke.  Wieze ligt in de Denderstreek, aan de rand van de groene Dendervallei tussen Aalst en Dendermonde.

Projectzone
De Vlabo projectzone bevindt zich op de hoek van de Nieuwstraat en de Olmendreef en is gelegen tegenover 'Villa De Olmen' (opgenomen op de lijst van beschermde monumenten).  Het terrein situeert zich net buiten het dorpscentrum in woongebied met landelijk karakter.

Grondeigenaar
Privé grondeigenaar
 
Architect
 
Voorstelling
Het woonproject bestaat uit vier identieke woningen met 3 slaapkamers en 1 hoekgebouw. De meest linkse woning in de Nieuwstraat en de drie in de Olmendreef delen eenzelfde grondplan/ typologie. Het ‘voortuin-woning-tuin’ type op een eigen kavel sluit aan bij de kavelstructuur in de omgeving.
Het hoekgebouw daarentegen voegt iets ‘extra’ toe aan het woonprogramma. Deze uitgebreide eengezinswoning organiseert het wonen op de twee bovenste verdiepingen.
Leef– en buitenruimtes zijn zo ontworpen dat interessante zichten ontstaan op het uitgestrekte landbouwgebied en Villa De Olmen. Door te opteren voor drie bouwlagen voor het hoekgebouw ontstaat er de mogelijkheid voor een commerciële ruimte of een zorgwoning op het gelijkvloers. 
 
 

Pater Damiaanstraat 5 - 3130 Betekom - tel. +32 16 441940 - info@vlaanderenbouwt.be  - www.vlaanderenbouwt.be-