Antwerpen

Na vele jaren leegstand en afbraak van de pastorij wordt er in 2022 gestart met de bouw en verkoop van een woonproject met 11 appartementen.

Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg deed beroep op Vlaanderen Bouwt vzw om van deze unieke pastorijsite aan het Dorpsplein een aantrekkelijk woon- en groengebied te maken. Na een wedstrijd werd het ontwerp van met zicht op zee architecten uit Antwerpen en bouwonderneming dhulst’ uit Lier geselecteerd.
Het hedendaagse woongebouw versterkt het gevarieerd straatbeeld rond het Dorpsplein en meet zich op een bescheiden wijze met de rijzige neogotische Sint-Salvatorkerk.

De appartementen, met twee slaapkamers en voorzien van alle hedendaags comfort, zijn duurzaam en energiezuinig. Wonen zonder ecologische voetafdruk is in dit bio-ecologische woonproject geen loze slogan.
Elk appartement beschikt bovendien over een volwaardige, kwalitatief en zuidwestgericht leefterras aan de straatgevel. Deze terrassen bieden enige afstand tov de straat én passieve zonnewering op zonnige dagen. Achteraan hebben de appartementen op de begane grond een tuintje, de appartementen op de verdiepingen hebben zicht op het openbare parkgebied. Het parkgebied wordt als een groene tuin ingericht door de gemeente en zal een zachte verbinding leggen tussen het Dorpsplein, de Chirolokalen en het Kasteeldomein Hof Ter Laken.achtergevel definitief

interieur definitief

voorgevel definitief

Pater Damiaanstraat 5 - 3130 Betekom - tel. +32 16 441940 - info@vlaanderenbouwt.be  - www.vlaanderenbouwt.be-