Vlaams-Brabant

Ligging
De projectzone is gelegen in het centrum van het dorp Elewijt deelgemeente van de gemeente Zemst en bestaat uit twee verschillende percelen. Beide projecten bevinden zich in de onmiddellijke nabijheid van de kerk en worden door een voetweg, achteraan de respectievelijke terreinen, met elkaar verbonden. Het project Tervuursesteenweg is gelegen naast de oude pastorij.

Grondeigenaar
Gemeente Zemst

Ontwerper
WIT Architectenvennootschap, Outgaarden

Aannemer
Bouwbedrijf Van Poppel, Mechelen

Voorstelling
Naast de oude pastorij met achterliggende tuin werd een nieuw woongebouw neergezet.Vooraan langs de straat ligt de bibliotheek en een commerciële ruimte, maar het eigenlijke volume staat haaks op de Tervuursesteenweg in de diepte van het perceel. Zo ontstond voor de bewoners een nieuwe insteekweg naast de pastorijmuur, uitmondend op het wandelpad van de woningen aan de Vekestraat en verder lopend naar het openbaar park achter de pastorij. Op het gelijkvloers zijn drie nieuwe patiowoningen voorzien elk grenzend aan hun eigen tuin en daarboven vier appartementen volledig zuid georiënteerd met grote glaswanden uitkijkend op het park en de kerk. In de noordgevel van de appartementen zitten smalle hooggelegen ramen die de dienstvertrekken verlichten maar uitzicht op de onderliggende patio's onmogelijk maken.
Dit nieuwe langgerekte gebouw is een aanwinst voor het dorpscentrum en biedt aan de bewoners een uitzonderlijke woonkwaliteit zowel intern als naar de onmiddellijke omgeving toe.

Pater Damiaanstraat 5 - 3130 Betekom - tel. +32 16 441940 - info@vlaanderenbouwt.be  - www.vlaanderenbouwt.be-