In Wedstrijd

02 foto projectzone 20151014

Wedstrijd Poperinge ’t Vogeltje

In samenwerking met de grondeigenaar, de West Vlaamse Intercommunale (WVI) en de Stad Poperinge, streeft Vlabo naar koopwoningen met een goede prijs/kwaliteit verhouding in het gehucht ’t Vogeltje, tussen Poperinge en Proven, aan de Loviestraat 18, naast de kapel waar nog steeds erediensten worden gehouden.

Historiek:
In 2015 organiseerde Vlabo reeds een wedstrijd voor deze projectzone waarbij een project werd weerhouden van een 12-tal eenheden (8 woningen, 4 studio’s en 1 rolstoeltoegankelijke woning) waarvoor bijkomende nieuwe openbare wegenis werd voorzien om het ruimtelijk rendement van het terrein te optimaliseren. Nadien is gebleken dat deze nieuwe toekomstige infrastructuur een te hoge kost had om tot een haalbaar project te komen.

De uitdaging van de Vlabo projectzone is om op deze unieke plek een hedendaags en kwalitatief groepswoningbouwproject van betaalbare koopwoningen te realiseren en dit met respect voor de historiek van de site, de kapel en de landelijke omgeving. Het aantal woningen is vrij te bepalen in functie van de mogelijkheden van het terrein, de straatlengte en de haalbaarheid.
Er dient een creatieve oplossing gezocht te worden om de schikking van de woningen te optimaliseren zonder extra nieuw openbare wegenis en infrastructuur te voorzien (indien deze toch voorzien wordt is deze ten laste van het project).

Totale oppervlakte van de Vlabo projectzone is 3.054 m2
De totale grondprijs bedraagt 450.000 euro tot eind 2021.
Vanaf 01/01/2022 zal de grondprijs jaarlijks geïndexeerd worden conform de parameters van de gezondheidsindex.

Einddatum inzendingen: dinsdag 12 november 2019

U kan het wedstrijddossier downloaden van onze site. Mocht u nog geen login hebben aangevraagd voor onze projecten, geef gerust een seintje.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pater Damiaanstraat 5 - 3130 Betekom - tel. +32 16 441940 - info@vlaanderenbouwt.be  - www.vlaanderenbouwt.be-