In Wedstrijd

foto wedstrijd ieper zuidschote

 

Ligging
Ieper is gelegen in de Westhoek, in het zuidwesten van de provincie West-Vlaanderen. De stad telt een kleine 35.000 inwoners en is daarmee de zesde grootste stad van West-Vlaanderen. Zuidschote is de kleinste deelgemeente van Ieper.

Projectzone
De Vlabo projectzone is de voormalige jongensschool (Zuidschote-Dorp 15) met een deel van de voorliggende speelplaats.
Het behoud van het schoolgebouw staat voorop. Het dateert van 1923 en is opgetrokken in typische wederopbouwstijl. Het maakt deel uit van een eenheidsontwerp met ’t Zonneoogje, de naastliggende voormalige onderwijzerswoning die opgenomen is in de Inventaris Bouwkundig Erfgoed.
De Vlabo projectzone behoort tot een verkaveling (open – en halfopen bebouwing) die de Stad Ieper ism SHM Ons Onderdak realiseert.

Grondeigenaar: Stad Ieper

Grondoppervlakte en -prijs
De oppervlakte van de projectzone bedraagt 449,73m2.
De grondvergoeding bedraagt 150 euro/m2.
De totale grondvergoeding bedraagt 67.459,50 euro.
Per perceel wordt een forfaitair bedrag van 750,00 euro aangerekend voor het aandeel in de kosten van de opmeting en de splitsingsakte.

Bouwprogramma
De projectzone is bestemd voor de verbouwing van het schoolgebouw tot een woonproject van één of meerdere kwalitatieve en betaalbare koopwoningen.
Het is een bijkomende uitdaging om oud en nieuw te verenigen, in het gebouw én in de dorpskern (met name tussen de kerk en de nieuwe verkaveling), en zo bij te dragen tot een krachtige en betekenisvolle dorpskern.

Kopersvoorwaarden
- er kan slechts één lot per kandidaat-koper/gezin worden toegekend
- voorrang aan de kandidaat-koper die woont in Ieper of minstens 6 jaar onafgebroken in Ieper gewoond heeft
- de kandidaat-koper neemt de woning tot hoofdverblijfplaats en zal deze effectief zelf bewonen gedurende 10 jaar

Werkmethode
Teams van aannemer en architect dienen een ontwerp en prijsberekening in voor de op de projectzone voorziene woonentiteiten. Een jury van deskundigen beoordeelt de inzendingen en selecteert een project voor realisatie. De geselecteerde aannemer verkrijgt recht van opstal en bouwt en verkoopt de woningen. De grondeigenaar (gemeente) verkoopt de bijhorende percelen aan de klanten van de aannemer waardoor het recht van opstal van rechtswege eindigt.

Einddatum inzendingen: dinsdag 11 september 2018

U kan het wedstrijddossier downloaden van onze site. Mocht u nog geen login hebben aangevraagd voor onze projecten, geef gerust een seintje.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pater Damiaanstraat 5 - 3130 Betekom - tel. +32 16 441940 - info@vlaanderenbouwt.be  - www.vlaanderenbouwt.be-