In Wedstrijd

IMG2071

 

Ligging
De projectzone is gesitueerd in het dorp Kumtich, deelgemeente van Tienen in de provincie Vlaams-Brabant. De gewestweg N3 verbindt Kumtich met Tienen en Leuven. Spoorlijn 36 Brussel - Luik loopt door Kumtich maar er is geen stopplaats of station. De toekomstige fietssnelweg F24 Leuven – Tienen volgt zoveel mogelijk spoorlijn 36, ter hoogte van de projectzone loopt de fietssnelweg aan de overkant van de spoorlijn.

Vlaboprojectzone
De projectzone is gelegen tussen de Daalstraat, een rustige woonstraat, en de hoger gelegen spoorlijn en toekomstige fietssnelweg Leuven - Tienen.

Op een deel van de projectzone bevinden zich voormalige stallingen die verbouwd zijn tot stockage- en parkeerruimte (verhuurd of in gebruik) die gesloopt moeten worden. Het gedeelte in rode baksteen werd gebouwd in 1958, het andere gebouw in grijze snelbouw dateert van 1969. De waterput werd geboord in 1977 en zou een diepte hebben van 30 tot 35 meter.

Grondeigenaar
OCMW Tienen en privé-grondeigenaars

Oppervlakte
4.670 m2

Grondprijs
335.650 EUR

Bouwprogramma 
Ontwerp en bouw van koopwoningen die voldoen aan het van kracht zijnde  BPA:

  • BPA nr. 3 (1985) is van toepassing, in het bijzonder:
    • artikel 14a – zone of strook voor (half)open bebouwing
    • artikel 5 – achteruitbouwstrook
    • artikel 23 - bufferzone

afwijkingen op de (verouderde) BPA voorschriften zijn mogelijk indien toegelaten door de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening

Werkmethode:
Teams van aannemer en architect dienen een ontwerp met prijsberekening in conform het wedstrijddossier voor de projectzone. Een jury van deskundigen beoordeelt de inzendingen en selecteert één project voor realisatie. De geselecteerde aannemer verkrijgt recht van opstal op de gronden en bouwt en verkoopt de woningen. De grondeigenaars verkopen de bijhorende grond aan de klanten van de aannemer waardoor het recht van opstal van rechtswege eindigt.

Einddatum inzendingen:
dinsdag 29 januari 2019

U kan het wedstrijddossier downloaden van onze site.  Mocht u nog geen login hebben aangevraagd voor onze projecten, geef gerust een seintje.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pater Damiaanstraat 5 - 3130 Betekom - tel. +32 16 441940 - info@vlaanderenbouwt.be  - www.vlaanderenbouwt.be-